Food Tech Brainport

Food Tech Brainport

Food Tech Brainport is een internationaal expertisecentrum voor technologie, product- en marktinnovatie.  We helpen MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van (nieuwe) technologie. Met een vestiging in Helmond, in de slimme Brainportregio, zijn we gespecialiseerd in onder andere:

  • Milde conserveringstechnologieën
  • Verwerken van plantaardige reststromen
  • Begeleiden van nieuwe PMC’s naar de markt
  • En Milde scheidingstechnologieën

We ontsluiten beproefde technologieën waardoor bestaande plannen in ontwikkeling en uitvoering kunnen versnellen. Door de samenwerking ontstaan uiteraard ook steeds nieuwe plannen.

Pilotplant milde scheiding van Bodec

Food Tech Brainport doet dit uiteraard niet alleen, maar werkt intensief samen met haar partners. Binnen Food Tech Brainport is Bodec de specialist van milde scheiding, zij hebben een complete pilotplant in Helmond met diverse milde scheidingstechnologieën.

Milde scheidingstechnologieën bieden nieuwe marktkansen voor ondernemers. De industrie snakt namelijk naar natuurlijke en voedzame grondstoffen en ingrediënten. De aandacht hiervoor is alleen maar toegenomen omdat de industrie onder meer brood ziet in specifieke componenten die het wil isoleren. Nu zijn dit vaak temperatuurgevoelige ingrediënten die je dus op een milde manier, bijvoorbeeld onder verhoudingsgewijs lage temperaturen, uit de foodmatrix moet halen. Die zijn met een mild scheidings- en/of droogproces zuiver en zeer rendabel te produceren.

Country: Netherlands

Website: www.foodtechbrainport.nl


Back